Манастир Хиландар – донације

Манастир Хиландар је 2004. године задесио велики пожар. Задужбина Немањића се од тада непрестано обнавља. Васкрсавају грађевине, пажљиво се чува непроцењиво манастирско наслеђе, а братство се непрестано умножава. То су темељи очувања нашег идентитета данас, као и у наредним покољењима. Надамо се да ће тако, по речима Светог владике Николаја Велимировића, обновљени Хиландар бити весник препорода Србије.

Поред редовне помоћи Републике Србије, услед економске кризе, средства за обнову нису довољна за завршетак целокупних радова.

Манастиру Хиландару је потребна помоћ свих нас, према нашим могућностима и доброј вољи, а са циљем што скорије обнове ове Светиње.

Уверени да ће Господ, молитвеним посредовањем Светих ктитора хиландарске Лавре Симеона и Саве, све дародавце наградити Својим непролазним, изобилним даровима, унапред захваљујемо.

С благословом Божијим,

Патријарх Српски Иринеј.

У манастиру Хиландару је 2004. године избио пожар великих размера који је уништио и оштетио скоро половину манастирских здања. Одмах након тога је покренут велики број активности на обнови манастира. Уз обнову грађевина које су непосредно погођене ватреном стихијом, Обнова Хиландара је широк и вишедисциплинаран подухват који обухвата реконструкцију, изградњу, рестаурацију и свеопшту заштиту непокретног и покретног наслеђа манастира Хиландара. Уз то, Обнова Хиландара има за циљ и обезбеђивање одрживог развоја манастира, његове економије и услова неопходних за живот братства, чувајући јединствени карактер и светост самог места.

Молим Вас да, према својим могућностима, помогнете Обнову Хиландара. Обнова се одвија захваљујући подршци отаџбине. Прилози су добровољни и служе искључиво за Обнову Хиландара.

За обнову манастира Хиландара задужена је задужбина манастира Хиландара са седиштем у Београду.

Фондација Задужбина Светог манастира Хиландара

Булевар Војводе Мишића 71, 11040 Београд. 

Тел: ++381 (0)11 3692004, 3690602;

факс: 011 3690792;

Званични сајт задужбине манастира Хиландара са седиштем у Београду је:
http://www.hilandar.org

За више информација око уплата посетите линк
http://www.hilandar.org/donacije/

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 5 =