Апостол

– Молитвеник, који укључује разне молитве, псалтир, акатисте, каноне, тропаре (за целу годину (по месецима), Васкршњи, општи, свакодневни тропари итд.).

– Програм такође садржи Православни црквени календар са датумима постова у току целе године и апостолом за сваки дан у години. Православни црквени календар аутоматски прилагођава покретне празнике и постове за сваку годину према Васкрсу.

Апостол (грч: απόστολος – посланик, благовесник) је богослужбена књига, која се саастоји из зачала дела светих апостола и aпостолских посланица. У православном богослужењу, чита се сваки дан, недељом и празником, пре читања Светог Јеванђеља, утврђеним редом. Књига Апостол почиње Делима апостолским, чији је аутор Апостол Лука. После Дела апостолских, долазе саборне посланице Св. Јакова, Петра (две), Јована (три) и Јуде, а после њих, четрнаест посланица Св. Павла: Римљанима, Коринћанима (две), Галатима, Ефесцима, Филипљанима, Колошанима, Солуњанима (две), Тимотеју (две), Титу и Филимону.

Апостол пуног састава у коме је текст изложен редом од Дела апостолских па све до Посланице Jeвpeјима има укупно 335 зачала.

Кратки изборни Апостол предвиђа читања за сваки дан од Васкрса па све до Духова (Педесетнице); наиме, Дела апостолска, без појединих глава, и један одломак из Посланице Ефесцима, зачала за суботе и недеље од Педесетнице до Васкршњег поста, зачала из посланице Св. Павла и саборних посланица, за суботе и недеље Васкршњег поста, за све дане Страсне седмице и, на крају, зачала из разних посланица.

Потпуни изборни Апостол има зачала за све дане у току пасхалног и духовског периода, за суботе и недеље у току Васкршњег поста и за сваки дан у току Страсне седмице.

  • израчунавање датума православног Васкрса
  • конвертор датума
  • израчунавање православних постова и трапавих седмица
  • Помјаник
  • Поред наведеног програм садржи и widget – 4×2.

СЛАВА БОГУ НА СВЕМУ! АМИН.

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Пречисте Твоје Матере, преподобних и богоносних Отаца наших, и свих Светих, помилуј и спаси нас грешне. Амин.

Ако желите да подржите даљи рад и труд око израде андроид апп можете донирати путем pay palа.

Све грешке, неправилности, примедбе и сугестије су добродошле!

Pravoslavac android app

 

Apostol android app

Apostol android app

Apostol android app

Apostol android app

Apostol android app
 

Apostol android app

Apostol android app

Apostol android app

Apostol android app

Apostol android app