Житија светих

Програм садржи:
– Житије светих од Преподобног Аве Јустина Поповића. У житијима Светих описана су живот, дела и чудеса светих.
– Свих 12 томова су спојени у једну апликацију.
– Апликација поседује widget 4×2.
– табеларни приказ светаца по месецима, као и да ли је у питању пост или мрс.

 

Житија светих су своје врсте православна Енциклопедија. У њима се може наћи све што је потребно души гладној и жедној вечне правде и вечне истине у овоме свету, гладној и жедној божанске бесмртности и вечнога живота. Ако ти је до вере, у њима ћеш је наћи изобилно: и нахранићеш душу своју храном, од које се никад не гладни. Ако ти је до љубави, до истине, до правде, до наде, до кротости, до смирености, до покајања, до молитве, или до ма које врлине и подвига, у њима ћеш наћи безброј светих учитеља за сваки подвиг и добити благодатне помоћи за сваку врлину. Јеси ли на мукама због своје вере у Христа – Житија светих ће те утешити и охрабрити и осоколити и окрилити, и муке твоје у радост претворити.
Јеси ли у ма каквом искушењу, Житија светих ће те помоћи да га савладаш и сада, и увек. Јеси ли у опасности од невидљивих непријатеља спасења, Житија ће те наоружати свеоружјем Божјим (ср. Еф. 6, 11.13), и ти ћеш их разбити све и сада, и увек, и кроз цео живот. Јеси ли усред видљивих мрзитеља и гонитеља Цркве Христове, Житија ће ти дати исповедничке храбрости и силе, и ти ћеш неустрашиво исповедати јединог истинитог Бога и Господа у свима световима – Исуса Христа, и за свету истину Еванђеља Његова смело стајати до смрти, до сваке смрти, и осетићеш се јачи од свих смрти, а камоли од свих видљивих непријатеља Христових; и мучен за Христа ти ћеш кликтати од радости, осећајући свим бићем да је живот твој – на небесима, сакривен с Христом у Богу, сав изнад свих смрти… (ср. Кол. 3, 3).
Нека је вечна слава Ави Јустину Поповићу и Богу који га прослави. Нек његовим молитвама и његовим заступништвом пред Богом, за нас Србе подари свако добро и наш род и пород!

 

СЛАВА БОГУ НА СВЕМУ! АМИН.
Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Пречисте Твоје Матере, преподобних и богоносних Отаца наших, и свих Светих, помилуј и спаси нас грешне. Амин.

 

Све грешке, неправилности, примедбе и сугестије су добродошле!

Ако желите да подржите даљи рад и труд око израде андроид апп можете донирати путем pay palа.

Zitije Svetih android app

 

Zitije Svetih pocetna

Zitije Svetih primer zitija

Zitije Svetih kalendar

Zitije Svetih justina popovica

Zitije Svetih radio beseda

Zitije Svetih widget

Zitije Svetih pregled upokojenog

Zitije Svetih pregled radio stanica