Хиландар

Апликација се састоји из неколико делова:

Први део – Света Гора: описан је историјат свете горе, келије, пећине, светогорска пустиња итд…
Други део – као што сама апликација носи назив је манастир Хиландар. У овом делу је описан историјат манастира Хиландара (сажето), историјат манастира Хиландара по вековима, Хиландарске Цркве итд…
У делу Хиландар дато је и кратко упуство како стићи до манастира Хиландара (урадио Јеромонах Доситеј Хиландарац), са важним телефонским бројевима појединих манастира и установа.
Трећи део – донације: односи се на пожар који се десио 2004 године. Како помоћи обнову манастира Хиландара (посетите хиландар.орг), којег је захватио пожар 2004 године.
Четврти део растојање светогорских манастира, кареје и луке дафни исказаним у километрима и у сатима хода. Овде је кориснику дата могућност да на лак и брз начин установи растојање манастира и колико сати хода треба да стигне од одредишта до дестинације. Једноствним одабиром из менија се одабере одредиште и дестинација и кликне се на дугме прикажи. (Из књиге Света Гора атонска – табела удаљености светогорских манастира исказаним у километрима и у сатима хода).
Пети део Акатисти: Овде су дати неки акатисти пре свега Господу Исусу Христу, Пресветој Богородици и србским светитељима.

СЛАВА БОГУ НА СВЕМУ! АМИН.

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Пречисте Твоје Матере, преподобних и богоносних Отаца наших, и свих Светих, помилуј и спаси нас грешне. Амин.

Ако желите да подржите даљи рад и труд око израде андроид апп можете донирати путем pay palа.

Све грешке, неправилности, примедбе и сугестије су добродошле!

 

Hilandar android app

 

Hilandar android app

Hilandar android app

Hilandar android app

Hilandar android app

Hilandar android app